Pozdravljeni,

izdaja knjige se mi je vedno zdela nedosegljiva, obremenjujoča. Ekipa Ekslibris mi je pomagala pri spremembi tega mnenja. Spoštujejo avtorjevo mnenje in ga usmerjajo na pravo pot. Z Ekslibrisom se mi tako izdaja knjige ni zdela več kot breme, ampak mi je bila v pravo veselje. Vsak dan znova sem kot najstnica visela na računalnikom in prebirala pošto, ki je odražala napredovanje v uresničitvi moje dolgoletne želje.

Sandra Pavlič

Pozdravljeni, Jelena.

ponos in zadovoljstvo je, ko v rokah držiš svojo sveže natisnjeno knjigo!

Pravo vznemirjenje pa je, če knjiga najde pot med bralce!

Metka Špalir

Sodelovanje z založbo Ekslibris lahko v samem bistvu opišem kot enostavno sodelovanje
s profesionalci!

 

Na Ekslibris me je pred časom napotila gospa Barbara Furjan, ki je prav tako izdala knjigo v samozaložbi. Takoj ko sem se spoznal z ekipo Ekslibrisa, pa sem vedel, da bo projekt moje knjige narejen po vseh začrtanih planih. V Ekslibrisu se držijo rokov, so odprti, razumevajoči in gredo s časom in tudi grafično tehnologijo naprej. Zato se tudi sam že zdaj veselim novih sodelovanj z njimi!

Mathias Štefančič

 

 

Iz srca se zahvaljujem Ekslibrisu
za izjemno hitro odzivnost ter pomoč, od same ideje o knjigi ter vse do nastanka in izdaje. ​

 

 

Resnična hvala za tako celovito ponudbo in realizacijo, predvsem pa zanesljivost in pravočasno izpeljavo vsega, kar smo načrtovali. Iskreno se vam zahvaljujem tudi za nasvete, ki so bili v vsakem pogledu dragoceni, saj jih vsakdo, ki se prvič srečuje s "pisateljskim svetom", potrebuje. V veliko veselje mi je bilo sodelovati z vami in srčno upam, da se bo to v prihodnje ponovilo. Hvala za vašo spodbudo, ker ste verjeli vame, da zmoreva to izpeljati, in ste me navdihnili. Tako so se uresničile moje tihe in dolgoletne sanje! Obilo najboljših želja Ekslibrisu, obilo uspehov, ki vam jih iz srca privoščim.  Barbara Furjan

 

 

Z načinom dela založbe Ekslibris sem maksimalno zadovoljen.​​

Avtorjem, kot sem sam, ponujajo lažjo, marsikomu mogoče celo edino pot do knjižne objave, saj nudijo znanje in zanesljive storitve, hkrati pa razumejo pisca, ki je v izdajanju knjig nevešč in negotov. Z malo truda sem za zelo sprejemljivo ceno dobil prijazne rešitve, veliko odgovorov, predvsem pa že drugo lepo in, predvsem zame, neznansko veliko vredno knjigo.​                                                 

Dare Likar

 

 

Bojana Bučar o sodelovanju z založbo Ekslibris

Transparentno. Vzpodbujajoče. Dvom razbijajoče. Zabavno. Eksplicitno. Korektno. Subtilno. Lucidno. Osebno. Prijazno. Ažurno. Sukcesivno. Navdihujoče. Navihano. Zabavno.  Bojana Bučar

 

 

Srečko Plahutnik o sodelovanju z založbo Ekslibris  

 

 

Izdaja moje prve knjige je zame vznemirljivo doživetje, primerljivo z zimskim vzponom na Mont Blanc ali s poletnim prečkanjem puščave Kalahari. Založbi Ekslibris se zahvaljujem za prijetno družbo na tej poti.  

Srečko Plahutnik

 

 

Gregor Božič o sodelovanju z založbo Ekslibris 
 
Menim, da je želja vsakega avtorja najti svojim idejam in navdihom pravo pot do bralca. Pri založbi Ekslibris sem še pred sodelovanjem prejel vse informacije in plan, kako naj bi izdaja potekala. Izkazali so se za izredno učinkovite, dosledne in, kar osebno najbolj cenim, korektne ter poštene. Hvala, Ekslibris.   
Gregor Božič 
 
 
 
Danijel Golobič o sodelovanju z založbo Ekslibris 
 
 
Delo z založbo mi je bilo v veliko veselje. Zelo sem zadovoljen s celotnim procesom izdaje knjige, še bolj s končnim izdelkom. Storitev založbe je hitra, učinkovita in predvsem kvalitetna.
Danijel Golobič
 
 
 
 
Dušan Marolt o sodelovanju z založbo
 
 

Založba Ekslibris ima izreden posluh za avtorjeve želje, ki je nadgrajen s celovito asistenco. To posledično privede do popolne podobe knjige. Zanesljivo in profesionalno.

Dušan Marolt

 

 
 
Sodelovanje z Ekslibrisom

 

Draga Jelena,

 

sodelovanje z vami mi je bilo v veliko veselje. Vsakokrat, ko srečam mlade ljudi, ki profesionalno opravljajo svoje delo in še z veseljem, me to navdušuje, in dokler bodo taki mladi ljudje še vztrajali, vem, da imamo še možnosti, da bo enkrat bolje. Vsem. Ne domišljam si, da bi lahko knjige ljudi naredile boljše, lahko pa nas, kot pravi Kingstonova, naredijo čuječe. In čuječi smo bolj pripravljeni na resnico. Seveda našo resnico.            

Damjan Jensterle

 
 
Dragi Ekslibris,
 
Vznesena sem, vesela. Knjigo pohvalijo tudi drugi, pravijo, da je lepa naslovnica, format, črke, gostota teksta ... Skratka dober vizualni izgled. Hvala za sodelovanje in vaš trud. Ja, Ekslibris se je pokazal kot prava rešitev, nekako sem verjela v svoje delo, vendar čutila, da so zame vse poti zaprte, za samozaložništvo pa nisem imela volje in interesa. Vesela sem, da sem lahko sledila celotnemu postopku postavitve ter sodelovala s svojimi predlogi. In ko držiš v rokah svoje novorojeno knjižno dete, je ves tvoj trud poplačan. Vznesen si, zaljubljen in srečen, a tudi ranljiv ...                                            
Marija P. Vesel
 
 
Založba Ekslibris nudi možnost pesnikom in pisateljem, da se kvalitetno povzpnejo na knjižni trg 

 

Knjiga je nekaj, kar združuje besedno in likovno obliko umetniškega izražanja in je torej sinteza sodelovanja avtorja, ilustratorja in seveda založnika, ki poskrbi za knjižno izdajo ter uredniške besede. Delo založnika je ključnega pomena, saj je od njega odvisna celotna podoba knjige. Založba Ekslibris nudi možnost pesnikom in pisateljem, da se kvalitetno povzpnejo na knjižni trg. Uredništvo založbe ima posluh za ideje novih avtorjev. Knjige, ki jih izdajajo, so skrbno in strokovno oblikovane. Prav tako uredništvo prisluhne mnenju avtorja in mu nudi koristne nasvete glede oblikovanja ter priprave knjižne izdaje. To je založba, ki posveča veliko pozornost umetnosti in podpira nove ideje tako uveljavljenih kot tudi novih avtorjev.                

Mira Sušić

 

Sodelovanje z založbo Ekslibris mi je bilo v veliko zadovoljstvo 

 

Ekipa založbe se je izkazala kot izjemno profesionalna in učinkovita. K delu so pristopili z vso potrebno zavzetostjo in srčnostjo, rezultat česar je tudi kakovostna izdelava in tehnično dovršena podoba knjige. Z veseljem bi ponovno sodelovala z njimi!                       

Karin Cvetko Vah

 

 

Profesionalno in učinkovito

 

 

Moje mnenje o sodelovanju z založbo Eksilibris je, da omogočajo profesionalno in učinkovito asistenco pri celotni podobi knjige, držijo se dogovorjenih rokov ter prisluhnejo avtorjevim željam.     

Karmen Vidmar

 

 

Milojka Mohor o sodelovanju z založbo Ekslibris 

 

a Ekslibris – HVALA! Pomagali ste mi, da sem se dotaknila hrepenenja. Uresničili ste mi željo. Ponudili strokovno pomoč. Varno vodena sem dosegla cilj. Hvala.

Milojka Mohor 

 

 

Dr. Jože Širec o sodelovanju z založbo Ekslibris 
 

Iskrena zahvala za vaše dragoceno sodelovanje, da so Upodobljeni aforizmi izšli v tiskani obliki. Prav posebna zahvala vam, za vašo svetovljansko tolerantnost, saj nobena slovenska založba ne bi izdala mojih Upodobljenih aforizmov. Zakaj ne? Predvsem iz dveh razlogov: prvič, ker gre za izjemno občutljivo tematiko, za katero je slovenski knjižni trg premajhen, in drugič, ker je tematika intelektualno zahtevna in je potencialnih bralcev premalo, da bi bila lahko knjižna izdaja komercialno zanimiva.

Jože Širec

 

Stanka Klakočer o izdaji slikanice Svizec Miha

 

Ko sem napisala zgodbice za otroke, sem si zaželela, da bi enkrat tudi sama izdala knjigo. Takrat sem šele ugotovila,da sploh ne vem, kje in kako začeti.

Na moja povpraševanja se je odzval samo Ekslibris. Svetovali so mi rešitve,ki so na voljo za izdajo slikanice. Slikanica je nastala v zastavljenem roku in je takšna, kot smo jo skupaj zasnovali. Lepo smo sodelovali in še enkrat hvala gospe Jeleni

Stanka Klakočer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFO:  040 864 978, urednistvo@ekslibris.si