V veselje mi je sodelovati z vami!

 
MAN3_edited_edited.png

Čeprav sem od nekdaj rada pisala, si nikoli nisem predstavljala, da bi izdala svojo knjigo. Ko sem lani poleti po dolgem premoru začela spet pisati poezijo in je nastalo kar precej pesmi, sem se opogumila in vzpostavila stik z založbo Ekslibris. Gospa Jelena mi je bila od vsega začetka pripravljena pomagati in čeprav o izdaji knjige nisem vedela ničesar, me je prijazno in strokovno vodila skozi celoten postopek. Knjiga je nastajala po sklopih in o vsem sva se sproti dogovorili. Končni izdelek je čudovit - krasne barve, grafike in celoten videz knjige. Zelo sem hvaležna založbi Ekslibris za to priložnost in izkušnjo!
Nataša Hafner

Jelena, danes sem prevzela knjigice.

Rada bi se vam zahvalila za ves trud, hitro odzivnost ter strokovno delo, ki ste mi ga nudili pri oblikovanju in končemu izdelku knjigic. Sama sem zelo zadovoljna in vesela, da sem ureaničila svojo željo, a je brez vas zagotovo ne bi. Zato še enkrat en velik hvala. Prepričana sem, da se tu moja pot pisanja ne bo končala in bom pisala še v prihodnje, zato upam, da bom z vami imela priložnost sodelovati še kdaj.

 

Resnično vam želim vse dobro na vseh področjih in vas lepo pozdravljam.

Lara Lavrič
Založba Ekslibris nudi možnost pesnikom in pisateljem, da se kvalitetno povzpnejo na knjižni trg 

Knjiga je nekaj, kar združuje besedno in likovno obliko umetniškega izražanja in je torej sinteza sodelovanja avtorja, ilustratorja in seveda založnika, ki poskrbi za knjižno izdajo ter uredniške besede. Delo založnika je ključnega pomena, saj je od njega odvisna celotna podoba knjige. Založba Ekslibris nudi možnost pesnikom in pisateljem, da se kvalitetno povzpnejo na knjižni trg. Uredništvo založbe ima posluh za ideje novih avtorjev. Knjige, ki jih izdajajo, so skrbno in strokovno oblikovane. Prav tako uredništvo prisluhne mnenju avtorja in mu nudi koristne nasvete glede oblikovanja ter priprave knjižne izdaje. To je založba, ki posveča veliko pozornost umetnosti in podpira nove ideje tako uveljavljenih kot tudi novih avtorjev. 

              

Mira Sušić

Pozdravljeni,

izdaja knjige se mi je vedno zdela nedosegljiva, obremenjujoča. Ekipa Ekslibris mi je pomagala pri spremembi tega mnenja. Spoštujejo avtorjevo mnenje in ga usmerjajo na pravo pot. Z Ekslibrisom se mi tako izdaja knjige ni zdela več kot breme, ampak mi je bila v pravo veselje. Vsak dan znova sem kot najstnica visela na računalnikom in prebirala pošto, ki je odražala napredovanje v uresničitvi moje dolgoletne želje.

Sandra Pavlič

Pozdravljeni, Jelena.

ponos in zadovoljstvo je, ko v rokah držiš svojo sveže natisnjeno knjigo!

Pravo vznemirjenje pa je, če knjiga najde pot med bralce!

Metka Špalir

Iz srca se zahvaljujem Ekslibrisu
za izjemno hitro odzivnost ter pomoč, od same ideje o knjigi ter vse do nastanka in izdaje. ​

Barbara Furjan

 

 

Z načinom dela založbe Ekslibris sem maksimalno zadovoljen.​​
Avtorjem, kot sem sam, ponujajo lažjo, marsikomu mogoče celo edino pot do knjižne objave, saj nudijo znanje in zanesljive storitve, hkrati pa razumejo pisca, ki je v izdajanju knjig nevešč in negotov. Z malo truda sem za zelo sprejemljivo ceno dobil prijazne rešitve, veliko odgovorov, predvsem pa že drugo lepo in, predvsem zame, neznansko veliko vredno knjigo.​                                                 

Dare Likar

 

 

Transparentno. Vzpodbujajoče. Dvom razbijajoče. Zabavno. Eksplicitno. Korektno. Subtilno. Lucidno. Osebno. Prijazno. Ažurno. Sukcesivno. Navdihujoče. Navihano. Zabavno.  Bojana Bučar

 

 

 

Izdaja moje prve knjige je zame vznemirljivo doživetje, primerljivo z zimskim vzponom na Mont Blanc ali s poletnim prečkanjem puščave Kalahari. Založbi Ekslibris se zahvaljujem za prijetno družbo na tej poti.  

Srečko Plahutnik

 

Menim, da je želja vsakega avtorja najti svojim idejam in navdihom pravo pot do bralca. Pri založbi Ekslibris sem še pred sodelovanjem prejel vse informacije in plan, kako naj bi izdaja potekala. Izkazali so se za izredno učinkovite, dosledne in, kar osebno najbolj cenim, korektne ter poštene. Hvala, Ekslibris. 
 
Gregor Božič 
 
 
 
Delo z založbo mi je bilo v veliko veselje. Zelo sem zadovoljen s celotnim procesom izdaje knjige, še bolj s končnim izdelkom. Storitev založbe je hitra, učinkovita in predvsem kvalitetna.
Danijel Golobič
 
 

Založba Ekslibris ima izreden posluh za avtorjeve želje, ki je nadgrajen s celovito asistenco. To posledično privede do popolne podobe knjige. Zanesljivo in profesionalno.

Dušan Marolt

 

 
 
Draga Jelena,

 

sodelovanje z vami mi je bilo v veliko veselje. Vsakokrat, ko srečam mlade ljudi, ki profesionalno opravljajo svoje delo in še z veseljem, me to navdušuje, in dokler bodo taki mladi ljudje še vztrajali, vem, da imamo še možnosti, da bo enkrat bolje. Vsem. Ne domišljam si, da bi lahko knjige ljudi naredile boljše, lahko pa nas, kot pravi Kingstonova, naredijo čuječe. In čuječi smo bolj pripravljeni na resnico. Seveda našo resnico.            

Damjan Jensterle

 
 
Dragi Ekslibris,
 
Vznesena sem, vesela. Knjigo pohvalijo tudi drugi, pravijo, da je lepa naslovnica, format, črke, gostota teksta ... Skratka dober vizualni izgled. Hvala za sodelovanje in vaš trud. Ja, Ekslibris se je pokazal kot prava rešitev, nekako sem verjela v svoje delo, vendar čutila, da so zame vse poti zaprte, za samozaložništvo pa nisem imela volje in interesa. Vesela sem, da sem lahko sledila celotnemu postopku postavitve ter sodelovala s svojimi predlogi. In ko držiš v rokah svoje novorojeno knjižno dete, je ves tvoj trud poplačan. Vznesen si, zaljubljen in srečen, a tudi ranljiv ...                                            
Marija P. Vesel
 
 
​​
Sodelovanje z založbo Ekslibris mi je bilo v veliko zadovoljstvo

Ekipa založbe se je izkazala kot izjemno profesionalna in učinkovita. K delu so pristopili z vso potrebno zavzetostjo in srčnostjo, rezultat česar je tudi kakovostna izdelava in tehnično dovršena podoba knjige. Z veseljem bi ponovno sodelovala z njimi!

                      

Karin Cvetko Vah

 

Ekslibris – HVALA! Pomagali ste mi, da sem se dotaknila hrepenenja. Uresničili ste mi željo. Ponudili strokovno pomoč. Varno vodena sem dosegla cilj. Hvala.

Milojka Mohor 

 

Iskrena zahvala za vaše dragoceno sodelovanje, da so Upodobljeni aforizmi izšli v tiskani obliki. Prav posebna zahvala vam, za vašo svetovljansko tolerantnost, saj nobena slovenska založba ne bi izdala mojih Upodobljenih aforizmov. Zakaj ne? Predvsem iz dveh razlogov: prvič, ker gre za izjemno občutljivo tematiko, za katero je slovenski knjižni trg premajhen, in drugič, ker je tematika intelektualno zahtevna in je potencialnih bralcev premalo, da bi bila lahko knjižna izdaja komercialno zanimiva.

dr.Jože Širec

 

Ko sem napisala zgodbice za otroke, sem si zaželela, da bi enkrat tudi sama izdala knjigo. Takrat sem šele ugotovila,da sploh ne vem, kje in kako začeti.

Na moja povpraševanja se je odzval samo Ekslibris. Svetovali so mi rešitve,ki so na voljo za izdajo slikanice. Slikanica je nastala v zastavljenem roku in je takšna, kot smo jo skupaj zasnovali. Lepo smo sodelovali in še enkrat hvala gospe Jeleni.

Stanka Klakočer