380€  420€

 • 100% Garancija zadovoljstva ali
  pa vam vrnemo denar

 • 24/7 dostop do spletne učilnice

 • Hitrost napredovanja je v vašem tempu

 • Nivo: Začetni, predznanje ni potrebno

 • Certifikat po zaključku tečaja

 • Gradivo tečaja (vaje in teorija) si
  prenesete na računalnik in obdržite.

 • V spletno učilnico dostopate lahko še
  pol leta po opravljenem tečaju.

O spletnih tečajih

 

      Ekslibris izvaja tečaje grafičnega oblikovanja že osem let. V tem času smo pripravili tečaje tako za Univerzo v Ljubljani in podjetja kot tudi za posameznike. Sedaj pa smo omogočili tudi oddaljen dostop do naših tečajev, tako da se jih lahko udeležijo tudi tisti, ki iz različnih razlogov preferirajo online dostop do snovi.

Kako je strukturiran tečaj?

 • Naš začetni tečaj je edinstven v tem, da vključuje učenje vseh treh programov, ki jih boste pri oblikovanju potrebovali. Poleg video snovi boste prejeli tudi gradivo, skripto in vaje.

 • Ob zaključku vsakega poglavja je projektna naloga z navodili.

 • 1x tedensko potekajo konzultacije po zoomu ter mailu, tako ostajamo med tečajem povezani in spremljam vaš napredek in potek vašega tečaja ter sem med samimi tečajem na voljo za vsa
  morebitna vprašanja.

 • Preko oddanih projektnih nalog, vas na zoom konferencah opozorim na vaše dobro in slabše grafične odločitve ter usmerjam
  vašo kreativnost, na podlagi lastnih več kot 10-letnih izkušenj v oblikovanju. Bistveno je, da na tečaju niste prepuščeni sami sebi.

 • Časovno si lahko sami razporejate tempo, dan za zoom konferenco in opravljanje nalog.

Kaj vse se boste naučiili?

Pridobili boste ključne veščine za samostojno delo v programih Adobe Indesign, Adobe Illustrator in Adobe Photoshop; skupaj z zlatimi pravili oblikovanja (zlati rez).

Spoznali oblikovalski proces in osnove dobrega oblikovanja, od osnutka/ideje do postavitve, rabe in smernic glede tipografije, ustvarjanj kompozicije ter priprave na tisk.

Samostojno boste oblikovali letak, revijo, vizitko, logotip ter promocijski material po vaši želji.

Pridobili boste mnogo praktičnih smernic in nasvetov za optimizacijo vašega delovnega procesa kot tudi napotke za izogibanje in reševanje najpogostejših napak povezanih s tiskano produkcijo.
 

Uvod v grafično oblikovanje, barvna skladja, smernice dobrega dizajna, razumevanje zlatega reza, mrežni sistem.
Adobe Indesign: razumevanje logike programa, njegova najpogostejša raba, optimizacija delovnega okolja (za čimlažje delo), kreiranje dokuementa, načrtovanje ravije, brošure in ostalih tiskovin. Uporaba pomožnih črt in ustvarjanje tretinskih kompozicij. Risanje osnovnih elementov, vstavljanje grafik, fotografij in besedil iz zunanjih virov (word) Delo z glavnimi stranmi, številčenje, priprava na tisk, izogibanje glavnim napakam in nadaljni napotki.

Komu je tečaj namenjen?

 

 • Tečaj je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki bi radi obnovili znanje,

 • vsem, ki veliko komunicirate z oblikovalci in zaradi pomanjkanja razumevanja programa težko predajate svoje ideje,

 • vsem, ki bi radi samostojno oblikovali promocijske materiale,
  razumeli pripravo na tisk ter se izognili dragim stroškom najema oblikovalcev,

 • kot tudi vsem kreativcem, ki jih tovrstno področje zanima in bi se radi s tem ukvarjali ali pa obogatili svoja znanje ob iskanju novih zaposlitev oz. kariernih možnosti.

Adobe Ilustrator: razumevanje logike programa in vektorske risbe. Spoznavanje in navigiranje skozi risalne plošče. Spoznavanje ključnih orodij za risanje in poravnave. Razlika z Adobe InDesign. Projektna naloga letaka, bannerja, vizitke,
logotipa in infografike. Barvne knjižnice in exporti.
Adobe Photoshop: razumevanje logike programa in slikovnih pik. Priprava fotografije na tisk (cmyk, 300dpi), osnove retušuranja in restavriranja, delo s plastmi. Raba vseh osnovnih orodij za selekcijo, brisanje in zamenjava ozadja, transparentni png format. Osnove maske in filtrov.
Projektna naloga restravriranja in menjava ozadja ter ustvarjanje fotomanipulacij in izdelava promocijskega letaka oz. plakata.
Jelena Lasan
Osvojite znanje, pridobite nove veščine, prejmite certifikat,
podajte se na samostojno ali novo pot v vaši karieri.
Programi: Adobe Indesign, Illustrator in Photoshop


Predava: Jelena Lasan
 
Spletni tečaji

OD ZASNOVE DO TISKA