LIT. BIOGRAFIJA

MIRA SUŠIĆ

 

 

Rojena v Trstu, 1960. Diplomirala na Pedagoški akademiji v Ljubljani in dosegla naziv predmetnega učitelja zgodovine, slovenskega jezika  in književnosti ;

Leta 1987 pa je diplomirala še na Filozofski fakulteti v Ljubljani in dosegla strokovni naslov profesorja slovenskega jezika in književnosti; Zaposlena je na liceju A.M. Slonška v Trstu Dolga, kjer že več let poučuje na slovenskih šolah v zamejstvu.

 

V Italiji je sodelovala z založbo Altromondo,v katerih obravnava tematiko druge svetovne vojne. Sodeluje pa  tudi z založbaEuropa edizioni in sicer kot avtorica otroških zgodb. S svojimi pravljicami je sodelovala tudi v radijski oddaji RAI, s slovenskim programom radia Trst A. Občasno pa tudi pišem recenzije knjig z zgodovnsko tematiko za spletno stran Qlibri. Ostale objave.

 

  • Zgodbe malega zajčka. Ilustracije Jelena Lasan, Ekslibris, 2013

  • Svet igrač, Ilustracije Jelena Lasan, Ekslibris, 2014

  • Čarobna noč, Ilustracije Jelena Lasan, Ekslibris, 2014

  • Na domačem dvorišču, Ilustracije Jelena Lasan, Ekslibris, 2014

 

 

 

 

 
Mira Sušić:
Svet igrač
Pravljice

Spletna cena: 18.90€

 

 

 

Siv slonček, ki je bil na polici, je stegnil svoj dolg rilec, požgečkal malega plišastega medvedka po glavi in se pritožil: »Uf, kakšen dolgčas!« Medvedek se je zdramil, pogledal stensko uro, ki je glasno tiktakala, in odločno dejal: »Kmalu bo doma Jan.« »Ko se bo Jan vrnil iz šole, me bo gotovo vzel na vrt. Prevažal bom zemljo, pesek, drobne kamenčke … Igrala se bova gradbišče,« se je razveselil lesen tovornjak.

(Odlomek)

 

Format:  148x210mm / naklada: 50/vezava: trda, šivana.

Ekslibris, 2014. Ilustrirala Jelena Lasan

 

Nakup, spletna knjigarna Buča

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFO:  040 864 978, urednistvo@ekslibris.si